Bakanlık'tan Marmaris Belediyesi'ne: Şahan Gökbakar'ın villası kaçak, yık! Yoksa biz yıkabiliriz!

Sinema oyuncusu Şahan Gökbakar’ın Marmaris, Delikyol Koyu’ndaki villasının kaçak olduğu gerekçesiyle yapı kayıt belgesi iptal edildi ve Marmaris Belediyesi’ne yıkım kararı gönderildi.

Şahan Gökbakar’ın ortağı olduğu Çamaşırhane Film Yapım Anonim Şirketi’ne ait villa ve eklentilerinin yapı kayıt belgeleri, kaçak yapılar nedeniyle 2022 yılında Muğla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından iptal edildi. Villanın izinsiz faaliyetler nedeniyle sahipleri hakkında suç duyurusunda bulunulurken, Marmaris Belediye Başkanlığı’na yıkım kararlarının alınması ve yapı ilgilisine yıkım tebligatlarının yapılması için uyarıda bulunuldu.

Marmaris Belediye Başkanlığı ise geçen yılın sonunda iptal kararına itiraz ederek Muğla 1. İdare Mahkemesi’nde dava açtı. 6 Eylül 2024’te Bakanlık, Marmaris Belediye Başkanlığı’na gönderdiği yazıda açılan davalarda herhangi bir iptal veya yürütmeyi durdurma kararı olmadığını hatırlatarak yıkım işlerinin yapılması için uyardı. Yıkım yapılmaz ise yapıların yıkım maliyetinin %100 fazlasının ilgili Belediye Başkanlığı’ndan tahsil edilmek üzere Bakanlıkça gerçekleştirilebileceği belirtildi. 

Kaynak: halktv.com.tr