İzmir Büyükşehir Belediyesi bu yıl yapacağı önemli bir yatırım ile gelecek yıl için bir başka büyük yatırımın müjdesini verdi!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmir’e 25 yüzme havuzu ve spor salonu yapacaklarını ve bu sayıyı her yıl artıracaklarını açıkladı.

Sözcü gazetesi Ankara temsilcisi ve yazarı Saygı Öztürk’ün sorularını yanıtlayan Tugay, 2024-2025 eğitim-öğretim yılında ihtiyaç sahibi toplam 15 bin ilkokul ve ortaokul öğrencisinin kırtasiye harcamasının karşılanması için velilerin İzmir Şehir Kart’ına 1000 TL’lik yükleme yapılacağını da bildirdi. Belediyeyle anlaşmalı kırtasiyelerde geçerli olacak bu destek İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne 15 milyon TL’ye mâl olacak.

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, üniversite sınavında ilk 5 bin kişi içine giren ve İzmir’de bir üniversiteyi tercih eden öğrencilere konaklama ve ulaşım konusunda da destek verecek.

 

İzmir’in gözde tatil beldelerinden Dikili’nin yaklaşık 1 milyar TL’lik maliyeti olan arıtma tesisinin yapımına ise gelecek yıl başlanacak.

 

2020 yılında kurulan İzmir Şehir Tiyatroları’nda neredeyse tüm yetkinin genel sanat yönetmenine verilmesinden sanatçıların rahatsız olduğunu belirten Cemil Tugay, bu duruma son verdiklerini ve yeni bir genel sanat yönetmeni için ilan verdiklerini de duyurdu.

 

Kaynak: Sözcü